Over FC Mini

FC Mini is een idee van 2 jonge vaders uit Made. Onze namen zijn Paul van Dijk en Arné van den Elshout.
Begin 2020 zagen we het gebrek aan georganiseerde beweeg activiteiten voor jonge kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 5 jaar, een paar maanden later was FC Mini een feit.
FC Mini heeft als doel om zoveel mogelijk jonge kinderen en ouders te laten genieten van samen bewegen en sporten.

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Wij vinden het mooi dat wij als trainers de kinderen op een speelse wijze kunnen stimuleren in hun ontwikkeling.

We zullen ons hieronder ook even aan jullie voorstellen:

Arné van den Elshout (rechts), en vader van Sam en Livia.
Heb de HBO Fontys Sporthogeschool afgerond, met als afstudeerrichting Sportstimulering & Sportrecreatie.
Ik ben werkzaam bij de gemeente Tilburg als Teamleider exploitatie en beheer binnen- en buitensport.

Nu Sam steeds actiever aan het worden is, ben ik opzoek gegaan naar een “sport” activiteit om samen te kunnen doen. Met de nadruk op SAMEN!
Dit is best lastig te vinden en al helemaal in deze leeftijdscategorie. Hierdoor zijn Paul en ik op het idee gekomen om FC Mini in Made te starten. Een mooi beweegprogramma, met een knipoog naar voetbal, sprak ons direct aan.
Om als ouder samen met je kind te kunnen sporten is een mooie kans voor een goede en hechte relatie.


Paul van Dijk (links), en vader van Gijs en Joep.
Van jongs af aan ben ik al bezig met bewegen en sport. Zo heb ik heel de jeugdopleiding van NAC doorlopen en o.a. het CIOS (sportopleiding) afgerond. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd hoofdtrainer binnen het amateurvoetbal en docent Sociaal Werk.

Nu mijn kinderen steeds actiever gaan bewegen, merk ik dat er voor de doelgroep 2-5 jarigen niet veel georganiseerde mogelijkheden zijn. Daarom heb ik samen met Arné de stoute schoenen aangetrokken en FC Mini opgericht.

Wij kijken er naar uit om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen en daarnaast vooral heel veel plezier te hebben!